/

Siega, un dels millors llibres segons el New York Times

El diari nord-americà sitúa la trilogia de El arco de la Guadaña en la llista de best-seller

Siega és un llibre situat en un món que coneixem però mil anys en el futur. En aquesta distopia, la societat ha evolucionat tant que la mort ja no existeix. La gent no mort per causes naturals ni per malalties i, per tant, la població no para d’augmentar. Per no arribar al nivell de sobrepoblació la gent s’ha de morir, d’això s’encarreguen els segadors. Els segadors són unes persones que han estat escollides per realitzar unes cribes amb la finalitat de mantenir la societat en equilibri. La Citra i en Rowan han sigut seleccionats com a aprenents per aquest càrrec. La seva formació consisteix a seguir i superar les proves que els assigna el seu mentor, el segador Faraday. A partir d’ara hauran de seguir les seves indicacions. Siguin les que siguin, impliquin el que impliquin. 

El seu autor és Neal Shusterman. Shusterman va néixer Nova York el 1962. Ha escrit més de trenta llibres per a  lectors joves i adults. Algun dels més famosos són la sèrie Desconexión, Sed i El abismo. L’any 2015 va guanyar el Premi Nacional de Literatura Juvenil i va escriure la trilogía El arco de la Guadaña composta per Siega, Nimbo i Trueno. Aquests  llibres han obtingut la nota més alta en algunes de les revistes més importants de EE.UU i s’han publicat en una dotzena d’idiomes. Ha entrat a la llista de “best-sellers” del New York Times i Universal ha comprat els seus drets cinematogràfics. 

Creiem que Siega és un gran llibre que aconsegueix que et preguntis qui series tu si visquessis en una societat així. A tots nosaltres ens ha agradat molt llegir-lo per diversos motius. Per exemple, que els protagonistes que presenta el llibre són joves i, això, ens fa sentir més a prop d’ells. També ens agrada la societat on el llibre se situa. Ens preguntem si algun dia la tecnologia pot arribar a avançar tan i si realment és possible quedar-nos sense coses a descobrir. Com és evident, la relació dels dos protagonistes és molt bonica i quan llegeixes només vols saber que els hi passarà.

Tots nosaltres ens fem una pregunta a la qual no trobem resposta… Al llibre de Siega la societat és distòpica o antròpica?

Pensem que aquest llibre és molt addictiu i el recomanem a persones que vulguin iniciar en el món de la lectura o vulguin sortir d’un bloqueig lector. 

Redactors Juniors

, , , , ,
close