La nostra playlist és sobre una festivitat plena d’eufòria i molt coneguda en el nostre país, Sant Joan. Les cançons amb las que hem identificat millor aquesra festivitat són les següents: 

1. La nit de Sant Joan, Dagoll Dagom 2010

Em escollit aquesta cançó, perquè creiem que descriu molt bé el que és una festa tradicional del nostra país, Sant Joan. Pensem que la lletra descriu literalment el que és una festa alegre i una mica boja.

2. Vetlla, revetlla, Terratombats 2012

Hem escollit aquesta cançó perquè és molt animada i el seu ritme representa molt bé l’eufòria de la festa. A més a més, el grup compositor, és un grup amb moltes arrels catalanes (tots els integrants són catalans) cosa que permet que el grup capti amb la música molt bé l’essència de la festivitat. 

3. Applejack, The triangles 2005

Tot i que aquest grup no és català, ens sembla molt interessant que un grup estranger hagi volgut captar una festivitat tan important pel nostre país, com és Sant Joan. 

4. Matinada de Sant Joan, Xavier Baró 2006

Xavier Baró, el compositor d’aquesta cançó, té una discogràfica bastant amplia i ens ha semblat que aquesta és la millor obra seva en que es reflecteix perfectament l’ànima de la festa. 

5. La coca, Jaume Sisa i Mestres 1981

Pensem que una cançó amb aquest nom no podia faltar a la llista, ja que la coca és el típic postre que es menja per Sant Joan. Normalment la coca acostuma a ser de confitada amb massapà, de crema o nata i amb pinyons i de llardons o fruita confitada

6. Els Festers de Sant Joan, Al Tall 1978

Tot i que aquest grup ja s’ha diluït, ens ha semblat que també és important recordar el llegat de tots aquells que han composat música inspirada amb una de les parts més importants de la nostra cultura com són les festes.

7. Sant Joan, Ai Ai Ai 1998

Hem escollit aquesta cançó pel grup, ja que ens ha semblat molt català i molt representatiu ja no tant amb la festivitat, que també, sinó més les festes en general, cosa que això aporta un ritme molt mogut a quasi totes les seves cançons.

8. El foc de Sant Joan, Albert Oliva i Solsona 2021

Hem escollit aquesta cançó bàsicament per la seva lletra, ja que creiem que és molt important que en aquesta llista de Sant Joan hi hagi una referència a la foguera, l’emblemàtic símbol d’aquesta festa. És tan important aquest símbol que fins i tot la festa es diu Nit de Foc.

Redactors Juniors

, ,
close