Per què s’abandonen tants a animals anualment a Espanya?

Anualment més de 100.000 animals s’avandonen a Espanya. Son diverses les causes que expliquen aquest fet

Segons diverses estimacions a Espanya més de 100.000 animals (gossos i gats) són abandonats cada any. Al trauma físic i psicològic que pateix cada un d’aquests animals s’ha d’afegir el cost econòmic i el problema que afecta i perjudica de diverses formes a la societat i que obliga a que nombroses persones o col·lectius sensibles al problema, dediquin el seu temps, esforç o economia tractant de paliar el problema generat per manca de responsabilitat d’un segment de la societat.

A la ciutat de Barcelona hi ha al mes 219 abandonaments i només 44 són adoptats. L’estiu és una època en la que hi ha molts abandonaments. La gent marxa de vacances i no té on deixar les mascotes, el que acaba provocant el seu abandonament.

Segons el darrer estudi, que es va fer l’any 2010, les principals causes de l’abandonament de gossos i gats han sigut per la tinença irresponsable, descendències inesperades, els canvis de domicili, els factors econòmics, la pèrdua d’interès per l’animal, i el comportament problemàtic de la mascota. Entre els motius menys freqüents hi ha la fi de la temporada de cacera, les al·lèrgies d’algun membre de la família, el naixement d’un fill, l’ingrés a l’hospital o la mort del propietari o les vacances.

Abans de tenir un animal de companyia t’has d’assegurar de poder assumir totes les responsabilitats que això comporta. Tenir cura d’un animal és: alimentar-lo correctament, atendre la seva salut i higiene, dedicar-li temps perquè faci exercici, tenir-lo en compte a l’hora de planificar les vacances, recollir els seus excrements del carrer, educar-lo i educar-te per a una adequada convivència en societat i no deixar que criï: la superpoblació provoca l’abandonament d’animals.

Per això es un tema que se li ha de donar importància 

Redactor junior

close