Mila Miralles: “Ha sigut una experiència molt enriquidora i increïble, la recomanaria a molts joves”

Uns dies enrere, vàrem entrevistar la Mila Miralles, una estudiant de 3 d’ESO, que va fer una estància de 6 mesos a Canadà, concretament a un poble proper de la ciutat de Vancouver. Durant aquest període, va estar en una família d’acollida (host family). Era una família molt acollidora i a part dels pares, convivia amb els 4 fills, més un altre estudiant asiàtica de la seva edat més la opper i una secretaria.

El seu procés d’adaptació va ser bastant ràpid, en l’àmbit familiar es va poder adaptar molt bé, ja que la família ja tenia experiència, i la tracten molt bé. A l’institut també es va adaptar molt fàcilment, perquè els estudiants també estan molt acostumats a rebre estudiants d’altres països i a aquests els hi agrada conèixer altres cultures d’arreu del món. En un període curt de temps va socialitzar molt i va crear gran vincle d’amistat, que avui en dia continua mantenint. Per altra banda, a nivell personal ha madurat i ha crescut molt com a persona, ja que aquesta experiència requereix molta autonomia i independència, debut a que els teus pares no hi són i t’has de buscar tu la vida. Però per la gestió dels diners i papers financers demanava ajuda als seus pares.

En l’àmbit educatiu va aprendre molt anglès, però en altres assignatures el nivell era bastant baix. El sistema educatiu creu que està millor, ja que s’avalua d’un altra manera. Allà no fan exàmens, perquè els professors saben que la gent està atenta a classe, perquè allà et donen l’oportunitat de poder escollir les assignatures que vols fer, aleshores els alumnes estan més interessats i més atents. Les classes s’estructuren de forma i dinàmica fent debats i aprenent d’altres opinions i et preparen per a diverses situacions que et trobaràs al llarg de la teva vida quotidiana. A el Canadà, donen molta importància a l’esport de manera que cada temporada es centren en un esport. Anar al centre comercial no és molt habitual, ja que la gent compra en botigues de segona mà perquè els productes estan en molt bon estat i és més econòmic. 

Una de les anècdotes que més li va marcar és que la gent comença a treballar de molt jove, pel fet que és legal, també has de deixar les sabates a l’entrada de casa per respecte i donar propina és obligatori, no tens opció de no donar. L’alimentació allà és molt diferent, demanen menjar preparat cada dia i mengen “fast food” mínim dos cops per setmana.

Per finalitzar l’entrevista, vam voler preguntar-li si recomanaria aquesta experiència a altres adolescents, al que va respondre que, sens dubte, ho recomanaria. Diu que a més a més d’aprendre anglès, aprens a ser una persona més independent i autònoma, cosa que li ha servit en la seva vida actual aquí a Barcelona.

Mila Miralles

Redactors Juniors

, , ,
close