L’origen de la guerra d’Ucraïna

Un conflicte que ve de llarg, al costat de casa nostra

Per: Miquel López, Helena Campàs, Laia López, Miguel Morales

L’any 1945 amb el final de la Segona Guerra Mundial, Europa va quedar pràcticament dividida en dos bàndols, tant polítics com ideològics. 

D’aquesta manera es va crear el famós teló d’acer que dividia el continent. Tenint a l’est els comunistes i a l’oest el bloc occidental. A poc a poc, amb la caiguda del mur de Berlín, la reunificació d’alemanya la decadència del comunisme i finalment la caiguda de la Unió Soviètica aquesta línia es va anar desplaçant cap a l’est. 

Durant aquest temps es va formar la unió europea, una organització internacional que, entre altres coses, té una funció protectora, ja que hi ha una política d’ajuda militar que consisteix en intervenció militar per part de la UE en cas d’atac a un país membre. I aquí comença el problema. 

Ucraïna, una antiga república soviètica que fa frontera va canviar de president recentment a un amb una ideologia política que es decanta més cap a l’Europa occidental que a la de l’actual Rússia. Per aquest motiu va començar contactes amb la unió europea per unir-se a l’organització. Rússia no se sentia còmode amb això perquè seria compartir frontera amb la seva enemiga. Per tant, després d’intentar que Ucraïna reconsiderés aquesta decisió va decidir emprendre accions militars en contra d’Ucraïna envaint la regió del Donbass i la península de Crimea, la que Rússia ja ha annexionat al seu territori mitjançant un referèndum.

Redactors Juniors

, , ,
close