Joan Pedroche: “És molt agradable educar, però si que és veritat que ja no tens el mateix temps lliure”

Joan pedroche, professor actual del IEA Oriol Martorell, ensenya matemàtiques, tecnologia i STEAM. És pare de dos fills que van a primària també a l’IEA Oriol Martorell. 

Abans de tenir fills havies pensat de tenir-ne?

Sí, però no tenia decidit ni com, ni quants, ni amb qui. 

Amb quants anys vas tenir els teus fills? 

El primer fill el vaig tenir amb 37 i el segon amb 41.

Creus que és important l’edat a l’hora de tenir fills?

Si, sí que és important perquè depèn del teu moment vital, doncs tens més energia, menys, tens més temps, menys temps… jo crec que sí que és important escollir-lo.

Quants fills tens? Per què vas decidir tenir aquest nombre de fills?

Tinc dos fills, dos nens. I vaig decidir tenir dos, bé, vam decidir jo i la meva dona, perquè no només escullo jo, perquè sempre la vida és una mica més fàcil, creiem en un futur, quan tens un germà o germana i per això vam buscar el segon fill, filla perquè creiem que a la vida tens més suport, bé quan ets gran, i sempre tens un referent una persona que estarà sempre al costat teu o formarà part de la teva vida i serà de la mateixa generació. Es porten 4 anys els meus fills, per tant, ara ja hi ha una relació, aquesta relació existirà sempre, i és important crec.

El fet de tenir fills ha condicionat les relacions socials i familiars?

Sí que m’ha condicionat. L’ha condicionat en l’àmbit de què no pots, bé ja no és el mateix, ja no tens les mateixes estones d’oci, sinó que tens una altra tasca, i bé, és igual de satisfactòria. És molt agradable educar, però sí que és veritat que ja no tens el mateix temps lliure, d’oci, o per altres interessos, això sí que ha canviat a quan no tenia fills. O la parella també t’afecta. Professionalment, no, dient-ne que fins a cert punt. El temps a què pots dedicar-te a la feina, això sí que et limita, però no és determinant.

Ara que tens una vida amb fills, és el que t’esperaves?

Si, sí que m’esperava això, algunes coses sí que no me les esperava, perquè d’alguna manera les expectatives de quan tens fills seran, la vida serà molt, molt… la idealitzes, o creus que serà molt més bonica del que serà, que és en realitat, perquè les teves expectatives són molt felices, molt positives i a vegades no és així, perquè la vida et porta realment quan tens fills, t’has de dedicar moltíssim, has de portar-los al carro, has de fer coses amb ells, ha d’acompanyar-los, has de parlar molt amb ells… i aleshores també té la seva part de conflictes, de problemes a solucionar, situacions que mai t’has imaginat. Això és el que passa, tens aquesta idea que la meva vida serà molt bonica i molt divertida, i al final això és idealitzar i al final no és exactament això.

Tens en ment tenir més fills? Per què? De què dependria tenir més fills?

No. Perquè ens hem planificat, que tindríem dos fills, amb la meva parella i ja està. També creiem que dos fills tenim més opció de donar molts més recursos i moltes més coses que amb 3. A més a nivell de temps, a nivell de parelles, és un altre variable, bé, és més difícil, també econòmica ments, també et suposa un gran canvi, perquè has de tenir un cas amén gran, i nosaltres vivim en un pis no gaire gran i aleshores significa més recursos. Els fills que tenim esplèndids i meravellosos, ja van dir que no, està molt bé així. 

Redactors Juniors

, , , ,
close