/

El futbol, rei absolut dels esports

Una opinió sobre el predomini econòmic del futbol en el món dels esports

El futbol va ser inventat l’any 1864 a Anglaterra. En aquella època cadascú jugava d’una forma diferent i amb les seves pròpies normes, això ha arribat fins al dia d’avui en el qual el futbol és una potència mundial coneguda i jugada a tots llocs i on la gent i televisions en poden viure fàcilment. El futbol no només és la potència més gran del món dels esports sinó que també té un gran efecte en els patrocinis i el món dels patrocinis i empreses. A les escoles és normalment el que es juga sempre a l’hora de pati i que també entre els infants és l’esport més practicat i predominant deixant enrere esport com l’hoquei, tenis, bàsquet o handbol. 

Nosaltres pensem que és un esport que mou tot el que genera, ja que se li dona molt de protagonisme i això fa que a les marques i a les empreses els interessi molt més perquè arribarà a moltíssima gent. També els futbolistes poden arribar a guanyar molts diners per les marques (més del que poden arribar a guanyar amb el seu club). També a la premsa li interessa molt més el futbol, ja que molta més gent podrà veure els seus titulars o programes respecte a altres esports. A les televisions es paga molt pels drets, i això condiciona a què les famílies contractin les seves companyies. 

En la nostra opinió el futbol cada cop es mou més per diners i menys per diversió pròpia. El mundial i la Supercopa d’aquest any en són un clar exemple, es juga a Qatar i Aràbia Saudita perquè són els països que més paguen, sense importar els pensaments que hi hagi allà. 

Últimament, se li està donant un major protagonisme al futbol femení i cada cop té més visibilitat. Així i tot, queden en segon pla en respecte al futbol masculí i això és degut al fet que les noies generen molts menys diners i també menys  visualitzacions que els homes (sense importar el nivell) i això fa que les televisions i empreses no els interessi i no els donin les oportunitats que es mereixen. En la nostra opinió les persones hem de fer un canvi i donar-los les oportunitats que mereixen (que a poc a poc es van donant).

Redactors Juniors

, ,
close