/

Eurovisió 2022: Ucraïna en la primera posició

Aquest any 2022, com cada any, ens trobem en les dates d’un dels concursos més coneguts a Europa, Eurovisió. En aquest concurs un concursant o un grup de concursants per cada país fan una performance, i entre el públic i el jurat es decideix un guanyador.

Hi ha diverses maneres d’intuir el top 10 d’aquest any, dues d’elles són una casa d’apostes, Eurovisió World.com, i una aplicació anomenada, My Eurovision Scoreboard. Es pot veure que el top 10 varia molt segons el mitjà en el qual es miri. Això podria ser perquè en les apostes, la gent paga per votar, de manera que paga per la performance que creu que guanyarà, no tant la seva preferida. En canvi, a l’enquesta la gent no paga per votar, de manera que pot triar més lliurement quines són les seves performances preferides.

Es pot veure que Ucraïna, a la primera està en el primer lloc, amb 41% de probabilitats de guanyar, mentre que a l’aplicació es troba en l’onzena posició. Aquí es pot detectar que hi ha la política pel mig, ja que amb tot el que està passant Ucraïna va guanyant posicions de les apostes que es paguen, nosaltres pensem que a causa de la guerra la gent ha anat a gastar-se diners al país que segons nosaltres rebrà més vots per la situació que estan vivint, sense donar tanta importància a la cançó.

Regne Unit es presenta a les cases d’apostes en la posició número 10, en canvi, a l’enquesta pública, on es pot votar amb més llibertat, està a la posició número 4. Àustria se situa en les cases d’apostes en la posició número 30, una posició bastant baixa, ja que només participen 41 països. Però en l’enquesta pública està dintre del top 10, en la posició número 9. En un salt bastant gran, perquè la diferència entre les dues apostes és de 21 posicions. França se situa en la posició 10 en les cases d’apostes de la web eurovisionworld.com, mentre que a l’enquesta gratuïta es pot veure una petita diferència de tres posicions, estant actualment en la posició 7. Noruega en la casa d’apostes està situada en el número 8, però en l’enquesta pública està situat en la posició 13. Espanya  se situa en el número 5 en les cases d’apostes, tanmateix, en l’enquesta gratuïta es posiciona en el número 1 d’entre els 41 països, la posició més alta. Itàlia, Suècia, Grècia i Polònia estan en una posició similar en els dos rànquings. Tots aquests països formen el top 10.

Finalment tots els pronòstics van ser encertats i Ucraïna i es va proclamar guanyadora del festival gràcies, en bona part, al vot del públic.

Redactors Juniors

, , , ,
close