El conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna

L’origen d’aquest conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna comença l’any 1991, quan Ucraïna se separa de l’URSS després d’un cop d’estat fallit. L’any 2004 alguns estats que havien format part de l’URSS com Letònia, Lituània i Polònia s’uneixen a la Unió Europea i a l’aliança de l’OTAN.

El 24 de febrer, Rússia va posar en marxa la invasió d’Ucraïna, un país de 44 milions d’habitants, iniciant el cop més gran contra la pau a Europa des de la Segona Guerra Mundial. El pla inicial era la conquesta del territori ucraïnès en el menor temps possible. Va ser una  estratègia que va estar massa lluny de complir-se davant dels obstacles que es va trobar l’exèrcit rus. La resistència ucraïnesa, per una banda, i les fallades logístiques, d’altra banda, van estancar en certa manera l’avenç dels russos. Motius que han provocat que Rússia no hagi aconseguit el control de Kíev, que ha resistit els atacs russos.

La invasió va començar quan Putin, l’actual president de Rússia, va decidir conquerir Ucraïna per uns interessos polítics i econòmics. Va col·locar part del seu exèrcit a la república popular de Donetsk i la república popular de Lugansk, tot i que havien negat que tenen plans d’invasió a Ucraïna, uns dies després de disposar de les tropes a les repúbliques, el Consell de la federació de Rússia va autoritzar l’ús de força militar fora territori rus. L’atac va començar a finals de 2021 amb 190.000 soldats russos prop de la frontera de Rússia i Bielorússia amb Ucraïna.

Rússia roba més de 5 milions d’euros en equips agrícoles a més de gra i saquejar cases, el robament en un concessionari de melitococ de part dels russos els hi ha sortit molt malament perquè després d’un viatge de 800 km no els podien utilitzar perquè havien sigut bloquejats remotament per Jhoon Deere.

Aquest conflicte encara és vigent en la nostra societat i hi ha molts conflictes polítics a causa d’això.

Redactors Juniors

, ,
close