Com ha afectat la pandèmia a la salut mental dels adolescents

Els problemes de salut mental sempre han sigut més freqüents en els adolescents que en la resta de la població. Durant la pandèmia, aquests casos han augmentat i, gràcies a això, ara el tema té més visibilitat. 

La salut mental ja era un problema entre els adolescents. Però com ha arribat a ser un problema que afecta tanta gent? 

La pandèmia ha suposat molt temps de soledat, molt temps per pensar i, sobretot, molta vida virtual. Ens hem sentit sols perquè la nostra vida social ha reduït al màxim i hem perdut les rutines i projectes. Aquestes situacions han produït situacions de malestar emocional que han causat les malalties de salut mental.  

Els resultats mostren que els adolescents han estat el col·lectiu que han pastas el confinament amb més dificultat. L’hospital de Sant Joan de Déu va atendre un 47% més d’urgències de salut mental en el primer trimestre del 2021. 

La salut mental de les persones té un cost important cada cop més reconegut. Els trastorns com l’ansietat, la depressió i els trastorns de conducta alimentaria són freqüents i poden arribar a ser letals. Cada cop la salut mental té més visibilitat i és per això que la societat necessita molts més recursos per combatre-la. 

Redactors Juniors

, , , ,
close