Aleix Anderson: “El sistema educatiu falla massa”

Per: Miquel López, Laia López, Miguel Morales i Helena Campàs

Entrevistem a Aleix Anderson, exalumne de l’Oriol Martorell que ara viu a Argentina. Com que ha cursat estudis en els dos països, ens ajuda a comparar els dos sistemes educatius.

Ara vius a Argentina, però a quins altres llocs has viscut?

He viscut a Dinamarca, Suïssa (dos cops), Catalunya i al Regne Unit.

En què s’assemblen les classes amb les d’aquí? Amb què es diferencien?

L’estructura dels cursos és molt similar al de Catalunya, cada any vas pujant de curs si les notes et van bé… L’única cosa que canvia són el nom dels cursos i les etapes de primària i secundària. Les classes també són bastant similars, com la majoritat de les escoles, taules separades o juntes, depenent a l’assignatura corresponent, taula gran del professor al centre amb la pissarra per escriure el que els estudiants copiaran.  

Hi ha diferències? Si algunes, per exemple la manera que la classe et forma, però en general són molt similars. ​

Feu els mateixos horaris?

El nostre horari del dia escolar normal és de les 8 del matí fins a les 4 de la tarda, però pot canviar depenent a activitats o excursions. Faig assignatures com Angles, Matemàtiques, les tres ciències separades, i moltes més coses.

Què t’agrada més del sistema argentí? I del català?

​​​​​No hi ha molt que m’agradi del sistema Argentí, i tampoc del Català, són molt similars en la manera del que s’ensenya i com. Són aquestes coses que s’han repetit des de fa cinc-cents anys, sense evolució, sense canvi, sempre es pot millorar tots dos sistemes, Argentí, com el Català.

En què hauria de millorar el sistema argentí? I el català?

El sistema educatiu falla una mica massa en Argentina, situació que no canvia per reu del món, són tots els problemes que es repeteixen en totes les escoles, hi ha assignatures que no es necessiten ensenyar en tant de detall, i hi han coses que s’haurien d’ensenyar, però que no s’ensenyen… Una multitud de problemes, jo en aquest moment vaig en una escola internacional privada, on el nivell educatiu, oficialment, és molt bo, això no vol dir, però que sigui escola on s’ensenyi el que és correcte. 

I algun exemple en les maneres com es poden canviar el sistema educatiu son: el contingut que s’ensenya, per exemple, en comptes d’ensenyar Biologia en detall, que s’ensenyi el que és simple de l’assignatura, i substituir els detalls, que no calen, amb com un pot tenir èxit dins la ideologia en el que tots vivim, el Capitalisme.

Redactors Juniors

, , ,
close