2.000 animals són abandonats cada any a Barcelona

Cada any a Barcelona s’abandonen o es perden uns 2.000 animals. Des dels centres d’acollida els busquen una segona família amb qui conviure. Els principals motius de l’abandonament animal són que els animals, de vegades, deixen de ser desitjats, problemes de comportament, que ho embruten tot, poden transmetre malalties, i també inconvenients econòmics. 

Quan els animals son abandonats pateixen un gran trauma psicològic, ja que passen d’estar en un lloc segur al carrer, que està ple de perills. Han de fer el que sigui per sobreviure i és un gran repte per ells. Per sort, hi ha centres d’acollida on els cuiden i tenen cura d’ells fins que troben una nova família. Hi ha gent que va voluntàriament i els treu a passejar, tot i que encara es necessita molta ajuda.

Per evitar l’abandonament hi ha unes quantes causes que poden ajudar. Com per exemple el control i aplicació de la placa identificativa, el control de naixements a través de campanyes de conscienciació, l’increment de centres d’acollida i dotació de recursos per a la correcta adequació de les instal·lacions ja existents.

Hem aconseguit treure informació de com viuen els animals en el centre d’acollida d’animals de companyia del Segrià. Ens han explicat algunes coses sobre la seva situació i la vida que passen en aquells centres. Cada dia surten a passejar 15 minuts aproximadament, els gossos estan separats per tres patis i hi ha alguns que estan individualment en gàbies. L’arribada d’aquests animals varia molt però hi ha setmanes els hi arriben bastants hi ha setmanes que no tants. L’estat dels animals no sempre arriba en bones situacions, hi ha vegades que els animals arriben amb ferides o amb alguna lesió per això després d’haver arribat al centre els porten al veterinari per fer-li a l’animal les proves necessàries. 

Redactors Juniors

, , ,
close